flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новий метод розповсюдження наркотиків

05 грудня 2023, 13:08

Деражнянський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення 20-ти річного жителя міста Деражня у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України (Незаконне придбання та зберігання психотропної речовини без мети збуту).

Обвинувачений 9 травня поточного року біля міського пляжу в м.Деражня переписуючись на власному мобільному телефоні із чат-ботом в одній із груп мобільного застосунку «Telegram» замовив для власного вживання, без мети подальшого збуту, психотропну речовину – амфетамін. Заплативши грошові кошти отримав геолокацію із місцем знаходження закладки із психотропною речовиною, після чого відшукав закладку із психотропною речовиною, яка знаходилась в ZIP-пакеті, яку помістив у власний рюкзак. В подальшому, при огляді працівниками поліції у хлопця було виявлено та вилучено психотропну речовину, масою 0,8161 г.

Суд ухвалив визнати обвинуваченого винуватим у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання  у виді обмеження волі на 2 роки з іспитовим строком на 1 рік.

Також він має сплатити на користь держави процесуальні витрати за проведення експертизи наркотичних засобів в розмірі 956 гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Будьте пильні! Захистіть себе і близьких від загибелі! Не вживайте наркотики!

 

Прес служба

Деражнянського районного суду

04.12.2023 року