flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Деражнянському районному суді відбувся День відкритих дверей

12 грудня 2019, 10:22

З метою ознайомлення молоді із роботою суду 12 грудня 2019  року у Деражнянському районному суді було проведено День відкритих дверей для учнів 9-Б класу Деражнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 імені Героя України Івана Зубкова.

В рамках проведеного заходу для учнів було проведено екскурсію приміщенням суду, огляд робочих кабінетів та залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Ознайомлення з роботою суду відбулося в залі судових засідань, де помічник голови суду, в.о. прес-секретаря Ковбасюк О.О., розповіла учням про місце суду загальної юрисдикції в судовій системі України, історію Деражнянського районного суду, апарат суду та його функції.

Учнів було ознайомлено із новаціями, запровадженими в судовій системі, а саме, із порядком створення та надсилання судових повісток у вигляді СМС-повідомлень, особливостями проведення судового засідання в режимі відео-конференції, роботою автоматизованої системи документообігу суду, порядком розгляду справ із фіксуванням судового засідання технічними засобами.

Учні мали нагоду поставити питання, які найбільше їх цікавили. Зокрема, їх цікавило, як стати суддею, який час необхідний для прийняття рішення, хто має право бути присутніми під час судового розгляду.

            

Також відвідучачм було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації про суд та судові справи, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Учитель правознавства Яремова Р.А., під керівництвом котрої учні відвідали суд, подякувала за проведений захід, зауваживши, що проведення такого заходу сприяє підвищенню загального рівня правової культури, формуванню у молоді довіри та поваги до судової влади, а також побудові діалогу між судовою владою та громадськістю.