flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Давайте жити дружно!»

28 листопада 2023, 09:40

Кажуть, що добрі сусіди - краще за далеких родичів. Якщо не пощастить, сусідство стає важким випробуванням.

Сусідські чвари закінчилися для 69-річної жительки м. Деражня притягненням до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Так, під час словесного конфлікту, який виник на ґрунті тривалих неприязних відносин, обвинувачена, діючи умисно, усвідомлюючи  протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи їх настання, за допомогою дерев’яної палиці, через паркан, нанесла удари по різних частинах тіла сусідки, внаслідок чого спричинила їй легкі тілесні ушкодження у виді десяти підшкірних крововиливів.

Свою провину в суді обвинувачена визнала частково, пояснивши, що наприкінці червня біля 22 години почула стукіт поблизу паркану, який розташований на межі із домогосподарством потерпілої. Підійшовши, виявила як остання перегнувшись через паркан, за допомогою сапи, яку тримала у руці, відкидала частини шиферу, які були складені на її земельній ділянці з нахилом на паркан. Побачивши як розбивається шифер, за допомогою палки, яку  тримала у руці, вдарила кілька разів по сапі, внаслідок чого припускає, що така могла відскочити та вдарити по руках потерпілу.

Проте таке виправдовування «розвалилося» у суді після показань свідка, який являється сусідом потерпілої і обвинуваченої, який бачив як обвинувачена наносить удари палицею в область голови і руках потерпілої та висновком судово-медичної експертизи, який вказує, що тілесні ушкодження могли утворитись від не менше ніж десятиразової дії тупих твердих предметів.

               За скоєне обвинувачена мусить сплатити штраф у розмірі 850 грн.,  проте наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Прес служба

Деражнянського районного суду

28.11.2023 року