flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що до присяжних

09 жовтня 2018, 09:31

   08 жовтня 2018 року в. о. голови Деражнянського районного суду Хмельницької області Дворніним  О.С.  було проведено інформаційну нараду з  присяжними  з приводу обговорення та визначення законодавчих основ діяльності суду присяжних відповідно до норм, які містяться в Законі України «Про судоустрій і статус суддів».

   Зокрема, до відома присяжних було доведено інформацію за темами: «Що таке інститут присяжних», «Протягом якого строку можуть присяжних залучати до виконання обов’язків присяжного», «Хто визначає присяжних для здійснення правосуддя у конкретній судовій справі», «Як оплачується  робота присяжного та компенсуються присяжним транспортні  та інші витрати», «Чи поширюється на присяжних гарантії недоторканості», «Чи можна відмовитись від виконання обов’язків присяжного», «В яких категоріях цивільних справ бере участь присяжний», «Яка процедура відбору присяжних для розгляду справ кримінального провадження», «Правила поведінки присяжного, який бере участь в судовому процесі», «Поширення дії закону України «Про запобігання корупції» на присяжних», «Кримінальна та адміністративна  відповідальність за порушення норм чинного законодавства», а також наголошено щодо  оперативного та вчасного прибуття присяжних  у судове засідання.

  Разом з тим, присяжні повідомили про труднощі, що виникають в них  у зв’язку  із виконанням ними своїх обов’язків під час судових засідань та поза межами зали суду.

   Сторони дійшли спільного висновку щодо необхідності подальшої співпраці та підвищення свого професійного рівня з метою найефективнішого здійснення судочинства та захисту прав, свобод та законних інтересів мешканців м. Деражні та  жителів Деражнянського району  на територію яких розповсюджується юрисдикція  Деражнянського районного суду Хмельницької області.